Everton-Belgen houden Liverpool op gelijkspel

23 november 2013, 15:39   Bijgewerkt: 23 november 2013, 15:57

Door drie doelpunten van Belgische makelaardij heeft Everton zaterdag aan het bezoek van stadsgenoot Liverpool een punt overgehouden. De spectaculaire en doelpuntrijke Merseyside derby eindigde uiteindelijk in 3-3.

Al na vijf minuten was het Liverpool dat de score opende op het vijandige Goodison Park. Coutinho maakte uit een corner van Gerrard zijn eerste treffer van het seizoen. Bij de tweede paal mocht de Braziliaan ongehinderd binnen schieten. Maar nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk. De Belg Miralles reageerde alert bij een vrije trap van Baines en zette Everton op gelijke hoogte. De doelpuntenmaker mocht even later blij zijn dat hij slechts geel kreeg na een grove tackle op Suarez (zie foto).

Diezelfde Suarez had zijn ploeg kort daarvoor voor de tweede keer op voorsprong gezet. De Premier League-topscorer schoot een vrije trap laag binnen en maakte alweer zijn negende treffer van het seizoen. Een bijzondere prestatie, aangezien hij de eerste vijf duels geschorst op de tribune zat.

Na rust had Liverpool-middenvelder Allen de beslissing op zijn voet. De Welshman had na een uur spelen de hoek van dichtbij voor het uitkiezen, maar mikte de bal naast het doel van Howard en hield de ploeg van trainer Roberto Martinez in leven. Zijn ploeg drong in het tweede bedrijf steeds meer aan, maar onder meer Lukaku vond zijn landgenoot Mignolet twee keer op zijn weg. Drie keer bleek echter scheepsrechter voor de Chelsea-huurling, want in de 70e minuut moest de uitstekend keepende Belgische doelman alsnog capituleren.

Tien minuten voor tijd leek Lukaku ook de beslissing te brengen. De boomlange spits torende bij een corner van Mirallas boven alles en iedereen uit en kopte de Toffees voor het eerst naar een voorsprong tegen de aartsrivaal.

Liverpool liet het daar echter niet bij zitten en trainer Brendan Rodgers stuurde zijn spelers en masse naar voren. De van een blessure teruggekeerde Sturridge bewees vervolgens nog maar eens zijn waarde voor de Reds. Koud in het veld zette de Engelsman in de 88e minuut uit een vrije trap van Gerrard de eindstand op het scorebord. Suarez was in de slotseconden nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar Howard liet zich niet een vierde keer passeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen