Koeman wil goede reeks inzetten in Waalwijk

22 november 2013, 16:31

Feyenoord gaat zondagmiddag (12.30 uur) op bezoek bij RKC Waalwijk, dat momenteel op een gedeelde laatste plaats staat in de Eredivisie, maar tot dusver wel wist te verrassen tegen de topclubs van Nederland. Feyenoord-coach Ronald Koeman wil tot de winterstop een goede reeks neerzetten, die ingezet moet worden in Waalwijk.

Koeman laat op de officiële website van Feyenoord weten dat hij wil klimmen op de ranglijst. Met een aantal goede resultaten willen de Rotterdammers hoger komen te staan dan de huidige zesde plaats: “Het is belangrijk om tot de winterstop een goede serie neer te zetten. Ons programma is niet makkelijk, maar alles staat nog dicht bij elkaar in de competitie. Als je een goede serie neerzet kunnen we klimmen naar de positie waar we naartoe willen”, aldus Koeman.

Als Feyenoord haar normale niveau weet te behalen, denkt Koeman dat geen enkele club Feyenoord een halt kan toeroepen. "Dat komt ook doordat ik in de competitie geen ploeg zie die beter is. Ik zou op dit moment geen andere club weten waar ik meer kansen zou hebben als trainer”, zegt Koeman. “Aan de andere kant is de realiteit dat wij de afgelopen periode vijf of zes punten te weinig hebben gehaald. Dat baart mij ook zorgen. We krijgen bijvoorbeeld te makkelijk doelpunten tegen. Dat heeft ook met leiding in het veld te maken”, vervolgt de coach van Feyenoord

Koeman verwacht een lastige middag in het Mandemakers Stadion: “Bij RKC win je niet zomaar. Ze hebben niet het grootste veld, waardoor ze compact kunnen spelen. Wij zullen voetballend goed moeten zijn en aanvallend een hoog rendement moeten halen om te winnen”, aldus de Feyenoord-coach, die het tegen zijn broer Erwin opneemt, aangezien die aan het roer staat bij RKC. “Dat blijft speciaal."

De Rotterdammers kunnen in Waalwijk niet beschikken over Miquel Nelom en Bruno Martins Indi, die kampen met respectievelijk een bovenbeenblessure en een spierblessure. John Goossens en Terence Kongolo zijn gegadigden om de linksbackpositie te bekleden. “We hebben zowel met John als Terence op die positie getraind. Het is voor mij een keuze tussen een aanvallend of een meer verdedigend ingestelde speler”, aldus Koeman, die Graziano Pellè ziet terugkeren van een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen