Pröpper zonder 'haasje' terug: "Leerzame ervaring"

20 november 2013, 15:44   Bijgewerkt: 20 november 2013, 15:51

Waar zijn teamgenoot Patrick van Aanholt in de slotfase van de wedstrijd tegen Colombia als invaller zijn debuut mocht maken, bleef Davy Pröpper negentig minuten op de bank. De middenvelder van Vitesse kwam eerder ook tegen Japan niet in actie en moet dus nog even wachten op zijn eerste minuten in de nationale ploeg.

Ondanks het feit dat hij niet het felbegeerde 'haasje' kreeg, een kleinood dat alle Oranje-debutanten ontvangen, is Pröpper (21) enthousiast over zijn eerste ervaringen bij de nationale selectie. "Het is al hartstikke mooi dat ik dit heb meegemaakt. Een mooie en leerzame ervaring waarbij het niveau en de visie toch weer anders is dan hier", liet Pröpper bij terugkomst bij zijn club Vitesse weten aan Omroep Gelderland. "Alles is top geregeld. Het eten, het reizen, het hotel. Allemaal tot in de puntjes."

Nerveus was hij wel toen hij zich vorige week dinsdag meldde in Noordwijk, geeft de middenvelder toe. "Ja, zenuwachtig was ik zeker in het begin. Ook in de lange rit naar het hotel. Dan ga je toch nadenken hoe het daar zal zijn. Ik ben dan vrij rustig. Misschien nog wel rustiger dan normaal. Je stelt je bij aankomst in de lobby aan iedereen voor. Er wordt verteld wat de bedoeling is. De trainer legde uit waarom hij mij erbij had gehaald en dat hij me wilde zien en laten wennen. Ja, nu weet ik hoe het werkt voor een volgende keer. Na afloop zei hij 'tot ziens, maar dat ligt aan jou'."

Natuurlijk hoopte Pröpper op speelminuten, maar ook tegen Colombia bleef het seintje van de bondscoach dat hij zijn trainingspak uit mocht trekken uit. "Je wacht in de tweede helft tot de trainer zegt: ga maar warm lopen. Maar na die rode kaart wist ik eigenlijk al dat het moeilijk zou worden. Dan ga je toch anders wisselen", weet hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen