Vertrekkende coach: "Nieuw-Zeeland moet naar Azië"

20 november 2013, 13:56

Dinsdag liet Nieuw-Zeeland-coach Ricki Herbert op te stappen, indien het land zich niet wist te plaatsen voor het WK van 2014. Zo geschiedde, nadat het land met 5-1 en 2-4 van Mexico verloor. De daad werd bij het woord gevoegd, maar Herbert beëindigde zijn baan met een boodschap: "Nieuw-Zeeland heeft meer uitdaging nodig."

Daarbij verwees de vertrekkende oefenmeester naar Australië, dat zich enkele jaren aansloot bij de Aziatische voetbalbond (AFC). De Aussies hadden geen trek meer in de kwalificatieduels c.q. demonstratiepartijen die in aanloop naar de mondiale eindrondes werden gespeeld. Ook voor Nieuw-Zeeland zou dit een goede uitdaging zijn, dan wel een manier om de spelers echt te testen, denkt Herbert.

"Als je speelt in een groep met tien kwalificatieduels van betekenis, zou dat een geweldige test zijn", zei hij tegenover het Australische SBS. Ik denk dat dit jonge team dat nodig heeft. Als hierin geïnvesteerd wordt, dan kunnen ze best het WK van 2018 in Rusland halen."

Nieuw-Zeeland doorstond de kwalificatie met een piepjong team, en de coach kijkt uit naar het WK van 2018. "Ik zal dan een ticket kopen, om het nu al getalenteerde team aan het werk te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen