Wilmots: "Gebrek aan ritme bij sommige spelers"

20 november 2013, 10:00   Bijgewerkt: 20 november 2013, 10:06

Het nationale elftal van België verloor dinsdagavond voor de tweede keer op rij. Nadat het eerst haar meerdere moest erkennen in Colombia, trok Japan ditmaal met 2-3 aan het langste einde. Een experiment met Eden Hazard lag deels ten grondslag aan de nederlaag, al voorzag bondscoach Marc Wilmots ook een ander probleem.

"We kwamen in de problemen door het gebrek aan ritme bij sommige spelers", reageerde hij tegenover Sporza. "Japan is ook conditioneel sterk. Je moet dan heel kort op de bal spelen, maar iedereen moet spelritme hebben om fit te zijn. Het is heel belangrijk dat de spelers bij hun club spelen, anders schieten we op fysiek vlak soms te kort."

Bovendien pakte de positiewissel van Eden Hazard, die achter de spitsen werd geposteerd in plaats van op de flank, niet lekker uit. "Eden en ik zijn niet tevreden over het resultaat", zei Wilmots daarover. "We verloren door die positiewissel het evenwicht op het middenveld. Het was ook niet makkelijk voor hem. Hij speelde al lang niet meer op de nummer 10-positie. Dat gevoel komt niet meteen terug."

België zakt door de nederlagen naar de elfde plaats op de FIFA-wereldranglijst, maar de verliespartijen deren Wilmots niet. "We hebben in de oefenduels veel pech gehad. Maar we reageren altijd, we stoppen niet en we blijven keihard werken. Dat de supporters wat morren? Het kan niet altijd feest zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen