Fer wil best als breekijzer naar Brazilië

20 november 2013, 00:28

Eén van de meest opvallende Oranje-spelers tegen Colombia was Leroy Fer. De middenvelder kwam op slag van rust in de ploeg in plaats van Rafael van der Vaart en maakte als een soort gelegenheidsspits de tweede helft vol. Fer vulde de positie prima in en scoorde zelfs bijna, maar zijn inzet kon net worden geblokt.

"Ik ben natuurlijk een middenvelder, maar dit kan ik ook", zegt Fer tegen FCUpdate.nl over zijn optreden als Oranje-spits. Helemaal nieuw was die rol niet voor hem, want ook bij Jong Oranje werd de middenvelder afgelopen zomer gebruikt als spits. Met zijn lengte en fysieke kracht was Fer op het jeugd-EK het ideale breekijzer en die rol zou hij ook tijdens het WK in Brazilië kunnen vervullen. "Ik hoop dat ik naar Brazilië mag, ik zou het prima vinden als dat als breekijzer is. Die rol ligt me, dat heb ik tegen Colombia laten zien. Bij lange ballen kan ik bruikbaar zijn, daar ligt mijn kracht."

"Ik ben in ieder geval in beeld, dat is prettig om te weten", vervolgt de middenvelder van Norwich City. "Alleen jammer dat die ene bal er niet in ging. Een doelpunt had de avond voor mij compleet gemaakt. Al mogen we blij zijn met deze 0-0. Als je bijna een uur met tien man speelt tegen zo'n sterke tegenstander, is dit een knap resultaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen