Felle Strootman 'laat zich niet voor lul zetten'

20 november 2013, 00:06

Dat Oranje met tien man overeind bleef tegen Colombia, had de ploeg deels te danken aan Kevin Strootman. De aanvoerder speelde als een veldheer en stond zijn mannetje, ook tegenover de fysiek sterke en soms gemene Zuid-Amerikanen.

Soms, als hij het irritante spel van de Colombianen even beu was, deelde Strootman even uit. Zo vloerde hij James Rodriguez met een flinke bodycheck. Dat leverde hem een gele kaart op, maar deze nam hij bijna lachend in ontvangst. Soms is het even nodig om de beuk er in te gooien, zei hij na afloop tegen onder meer FCUpdate.nl. "Je laat je niet in eigen stadion voor lul zetten, je moet niet alles laten gebeuren."

"Tegen het fysieke spel van Colombia moet je je wapenen en dat hebben we goed gedaan", vervolgde Strootman, die het niet erg vond dat het een harde wedstrijd werd. "Fysiek spel hoort erbij. Het was in ieder geval geen gezapig potje. Natuurlijk hoort het niet dat spelers geblesseerd raken, zoals Rafael van der Vaart. Maar op het WK ga je dit soort wedstrijden ook krijgen. Wat dat betreft was dit leerzaam, ook het spelen met tien man. Ook dat kan gebeuren op het WK. Positief is in ieder geval dat het verdedigend goed stond bij ons, dat mag ook wel eens gezegd worden. Ook met tien tegen elf zijn we amper in de problemen gekomen, dat is een compliment waard."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen