Van Gaal na 0-0: "Ik ben erg trots, erg tevreden"

19 november 2013, 23:46

Oranje wist dinsdag de laatste oefenwedstrijd van het jaar niet te winnen; in de Amsterdam ArenA werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Colombia. Toch toonde bondscoach Louis van Gaal zich na afloop dik tevreden.

Volgens Van Gaal had het Nederlands elftal 'Colombia pijn gedaan waar het ze pijn kon doen'. "Dat is wel lekker, ja", citeert het Algemeen Dagblad de oefenmeester. Oranje speelde ruim een helft met tien man, na een rode kaart van Jeremain Lens. Desondanks werd vrij eenvoudig stand gehouden.

"Ik ben erg trots, erg tevreden", vervolgt Van Gaal. "Met elf man waren we al beter, en met tien man zijn we heel knap in de wedstrijd gebleven. Ik heb een geweldige wedstrijd gezien. Misschien wel de beste onder mijn leiding."

Lens kreeg rood omdat hij te agressief reageerde op Pablo Armero, die hem kort daarvoor een idiote schop had gegeven. "Hij had zich moeten beheersen", luidt het oordeel van Van Gaal over de reactie van Lens. "Dat hoort ook bij je vak. Maar hij kreeg natuurlijk wel een 'hak' van zijn tegenstander. De snelheid waarmee dat gebeurde had een zware blessure bij hem kunnen opleveren. Dus ik kan me zijn reactie wel voorstellen, maar het had niet mogen gebeuren."

Voor de rode kaart had Oranje de score al moeten openen, vindt Van Gaal. "We hebben vier grote kansen gehad en Colombia niet één. Vooral die doelpoging van Siem de Jong had er van mij wel in gemogen. Ook met tien man hebben we overtuigend gespeeld. We zijn met knokken goed in de wedstrijd gebleven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen