Frankrijk na overtuigend optreden toch naar WK

19 november 2013, 22:52   Bijgewerkt: 20 november 2013, 01:24

Frankrijk heeft zich dinsdag met een overtuigende overwinning alsnog geplaatst voor het WK in Brazilië. Les Bleus wonnen in het sfeervolle Stade de France de return tegen Oekraïne in de play-offs met 3-0, genoeg om de 2-0 nederlaag in Kiev van afgelopen vrijdag weg te werken. Verdediger Mamadou Sakho legde met zijn eerste interlandgoal de basis voor de Franse ontsnapping.

Frankrijk bakte er vier dagen geleden helemaal niets van in Kiev en op de 2-0 zege van Oekraïne viel weinig af te dingen. De Franse fans lieten hun nationale elf echter niet in de steek en zorgden voor een prachtige sfeer in Parijs. Dat sloeg over naar het veld, waar Frankrijk vanaf de eerste seconde ten aanval trok. Zo ongeïnspireerd als het vrijdag was, zo passievol was het dinsdag.

Al binnen twee minuten vielen er drie grote Franse kansen te noteren, maar het openingsdoelpunt liet nog even op zich wachten. Heel lang duurde dat ook weer niet. Mamadou Sakho opende in de 22ste minuut de score. Een afgeslagen vrije trap belandde op de rand van het strafschopgebied voor een Frans been. Keeper Andriy Pyatov wist deze inzet nog te keren, maar was kansloos bij de rebound van Sakho.

De Fransen bleven de Oekraïense defensie op de proef stellen en dat werd Yevhen Khacheridi te veel. De verdediger moest kort na rust met zijn tweede gele kaart naar de kant voor het onderuit halen van Franck Ribéry. De 3-0 leek slechts een kwestie van tijd en in de 72ste minuut was het zover. Opnieuw speelde Sakho een hoofdrol bij het doelpunt. Dit maal veranderde Oleg Gusev een inzet van de Liverpool-verdediger van richting.

Het Oekraïne-tiental bleef ondanks de derde tegentreffer loeren op die ene goal, die immers voldoende zou zijn om het tweeluik alsnog te winnen. Maar Hugo Lloris hield zijn doel schoon, waardoor Frankrijk er volgende zomer bij is in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen