Rood en blessures krijgen Oranje niet klein

19 november 2013, 22:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een rode kaart en twee blessures. Dat is de trieste balans voor Oranje na de 'vriendschappelijke' wedstrijd tegen Colombia. Jeremain Lens werd van het veld gestuurd, Siem de Jong en Rafael van der Vaart vielen geblesseerd uit. Met tien tegen elf wist Nederland nog wel een verdienstelijk resultaat (0-0) uit het vuur te slepen in de ArenA. Hierdoor blijft de ploeg ongeslagen in het interlandjaar 2013.

Hij was in zijn nopjes, bondscoach Louis van Gaal. Het feit dat de KNVB Colombia gestrikt had als tegenstander voor een oefenwedstrijd, deed hem goed. Een topland, uit een ander werelddeel. Een mooie les richting het WK, vond hij.

Wat de gevolgen van deze actie voor Lens zijn, is onduidelijk. De schorsing die de aanvaller krijgt, geldt in principe alleen voor oefenduels. Maar aangezien Oranje nog maar één oefenduel speelt voordat de voorbereiding op het WK in Brazilië begint, is de vraag of Van Gaal de aanvaller van Dinamo Kiev op gaat nemen in zijn selectie. Over dat vraagstuk kan de bondscoach zich de komende maanden gaan buigen.

Met Leroy Fer voor Van der Vaart, Luciano Narsingh voor De Jong en dus een mannetje minder probeerde Oranje na rust op de been te blijven en dat lukte wonderwel. Via Fer werd het zelfs bijna 1-0, maar zijn inzet kon worden geblokt door een Colombiaan.

Dat de relatief onervaren Oranje-internationals overeind bleven, is een groot compliment waard. Colombia werd voorafgaand aan de wedstrijd geroemd om zijn offensieve kwaliteiten, met Radamel Falcao als blikvanger, maar slaagde er niet in om het dapper strijdende Oranje-tiental te vloeren. Dat is voor Nederland, na de rode kaart en twee blessures, de belangrijkste winst van de merkwaardige avond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen