Minimaal verlies in Egypte deert Ghana niet

19 november 2013, 18:55   Bijgewerkt: 19 november 2013, 19:06

Ghana heeft zich voor de derde keer, op rij en in totaal, geplaatst voor het WK. The Black Stars verloren dinsdag de return in de play-offs tegen Egypte met 2-1, maar konden zich dat permitteren omdat ze thuis al met 6-1 hadden gewonnen.

Door het resultaat in de heenwedstrijd leek de return ook schriftelijk afgedaan te kunnen worden, maar Egypte dacht daar anders over. De recordkampioen van Afrika (zeven titels) zette voor eigen publiek in Cairo het meeste druk. Dat leverde in de 24ste minuut een 1-0 voorsprong op via Amr Zaky. De ex-speler van onder meer Wigan Athletic en Hull City tikte van dichtbij binnen, nadat de Ghanese keeper Abdul Fatau Dauda er helemaal naast zat bij een vrije trap van Mohamed Abo Trika.

Egypte geloofde er weer in, ook al moest het nog vier keer scoren. Zover liet Ghana het echter niet komen. In de slotfase werd het dankzij invaller Gedo nog wel 2-0, Kevin Prince-Boateng tekende in de 89ste minuut voor de eindstand van 2-1.

Ghana maakte in 2006 zijn WK-debuut en reikte toen tot de achtste finales, waarin Brazilië met 3-0 te sterk was. Vier jaar later bereikten de Ghanezen de laatste acht. Destijds werd in een spectaculaire ontmoeting na penalty's verloren van Uruguay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen