Heerenveen-spits Nwofor hoopt op WK-selectie

19 november 2013, 15:26

Vanuit Friesland zag Uche Nwofor dit weekend hoe Nigeria zich plaatste voor het WK in Brazilië. De aanvaller was opgeroepen voor de beslissende interland tegen Ethiopië, maar moest zich wegens een blessure afmelden. Hij is blij dat zijn landgenoten de klus geklaard hebben en hoopt mee te mogen naar Brazilië.

"Ik was natuurlijk heel blij dat we ons gekwalificeerd hebben, maar het is natuurlijk nog niet zeker dat ik straks mee mag naar het WK", zegt Nwofor op de website van zijn club SC Heerenveen. "Ik ben een van de nieuwe spelers bij het nationale team. Toen Nigeria dit jaar de Afrika Cup won, was ik er bijvoorbeeld niet bij. Wel word ik de laatste tijd vaak opgeroepen. Ik heb in de WK-kwalificatiereeks een paar wedstrijden meegespeeld als invaller. Ik moet nu hard werken om mezelf te laten zien bij sc Heerenveen. Als ik hier goed speel, is dat positief voor mijn kansen bij het Nigeriaanse elftal. En dus het WK. Maar dan moet ik wel eerst fit worden", weet hij.

Momenteel staat de pas 22-jarige Nwofor aan de kant met een blessure aan zijn enkel. Hij traint inmiddels weer mee, maar moeiteloos gaat dat niet. "Het voelt nog niet stabiel. Bij sommige bewegingen heb ik pijn. Op de training moet ik alles dus heel voorzichtig doen. Positief is in elk geval dat het nu beter gaat dan vorige week."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen