Roberto Carlos: "Hiddink geweldige leermeester"

18 november 2013, 11:26

Mocht Roberto Carlos een succesvolle carrière als trainer krijgen, dan heeft hij dat voor een groot deel te danken aan Guus Hiddink. Als assistent van de Nederlander bij Anzhi Makhachkala leerde de Braziliaan het vak, zegt hij in een interview op de site van de FIFA. Momenteel is Roberto Carlos hoofdcoach van het Turkse Sivasspor.

Bij Anzhi was Roberto Carlos aanvankelijk speler én trainer, maar al snel besloot de linksback zich toe te leggen op het trainersvak. "Ik ben tien duels speler en trainer geweest, maar wilde me daarna volledig concentreren op mijn werk als coach. Mijn doel is om als trainer geschiedenis te schrijven, zoals ik ook als speler gedaan heb."

In Dagestan nam Guus Hiddink, de hoofdcoach, de Braziliaan onder zijn vleugels. "Hiddink heeft me enorm veel geleerd", zegt Roberto Carlos. "We voerden iedere dag gesprekken en ik keek goed hoe hij met alle facetten van het trainersvak omging. Hij leek altijd te weten waar de spelers behoefte aan hadden en was een geweldige leermeester voor me. Ik kan alleen maar hopen dat ik zo succesvol word als hij."

Bij Sivasspor presteert Roberto Carlos vooralsnog uitstekend. Met de voormalig wereldkampioen op de bank staat de ploeg knap derde in de Turkse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen