Jong Ajax boekt tegen Sparta langverwachte zege

17 november 2013, 15:22

Jong Ajax heeft na zeven nederlagen op rij eindelijk weer eens een Jupiler League-wedstrijd weten te winnen. De Amsterdammers wonnen op de eigen Toekomst met 2-1 van titelkandidaat Sparta.

Lesley de Sa maakte het winnende doelpunt tegen de Spartanen. De vleugelaanvaller maakte maandag zijn rentree bij de beloften van Ajax, toen er met 2-1 verloren werd van De Graafschap. Een kleine week later was hij beslissend voor zijn ploeg. Hij schoot raak via de onderkant van de lat.

Ook bij de openingstreffer van Ajax was De Sa belangrijk. In de 21e minuut stompte Sparta-doelman Khalid Sinouh een vrije trap van de jongeling in eigen doel. Vijf minuten later maakte Mario Bilate de vroege voorsprong van de Amsterdammers alweer ongedaan.

Bij de thuisploeg maakte ook Lerin Duarte zijn rentree na een enkelblessure. Hij werd in de wedstrijd tegen zijn oude ploeg na 55 minuten vervangen.