Ex-Feyenoorder Kalou helpt Ivoorkust naar WK

16 november 2013, 22:05   Bijgewerkt: 16 november 2013, 22:36

Ivoorkust heeft na een spannende avond ten koste van Senegal het WK in Brazilië bereikt. De Oranje Olifanten reisden met een 3-1 voorsprong af naar Marokko, waar de return werd gespeeld, maar kwamen in de slotfase nog onder druk te staan door een rake strafschop van Moussa Sow. De Ivorianen hielden echter stand en kwamen in blessuretijd zelfs nog op 1-1 dankzij oud-Feyenoorder Salomon Kalou.

Senegal leek vorige maand in de heenwedstrijd kansloos met 3-0 te gaan verliezen in Ivoorkust, maar Papiss Cissé van Newcastle United maakte in de 94ste minuut de o zo belangrijke uitgoal voor Senegal. Derhalve was er nog hoop voor de return.

Senegal geloofde er ook volledig in dat een ommekeer mogelijk was, maar wist dat pas in de 77ste minuut om te zetten in een doelpunt. Invaller Sow benutte een strafschop, veroorzaakt door Didier Drogba, en zorgde daarmee voor een nog heet laatste kwartier. Ivoorkust bleef echter overeind, al was Senegal nog wel gevaarlijk uit een corner. In blessuretijd maakte Kalou de verlossende goal voor Ivoorkust.

Het is de derde keer, in totaal en op rij, dat Ivoorkust zich heeft geplaatst voor de mondiale titelstrijd. Bij de twee eerdere deelnames viel het doek in de eerste ronde.

De wedstrijd werd in het Marokkaanse Casablanca gespeeld, omdat het vorig jaar bij een ontmoeting tussen Senegal en Ivoorkust helemaal mis ging op de tribunes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen