Van Nieff: "In rust elkaar verrot gescholden"

16 november 2013, 20:20

Aan de hand van uitblinker Yoëll van Nieff, goed voor drie goals, knokte koploper FC Dordrecht zich zaterdag van een 0-2 en 1-3 achterstand naar een 4-3 zege op FC Eindhoven. Na afloop bleef de matchwinner bescheiden.

"Ik kon belangrijk zijn, maar dat doe ik niet zonder mijn teamgenoten", reageerde Van Nieff nuchter tegenover RTV Rijnmond. FC Dordrecht had aan de eigen Krommedijk het betere van het spel, maar stond bij rust wel met 0-2 achter. Van Nieff: "In de rust scheld je elkaar helemaal verrot omdat we veel kansen niet hebben gescoord. Je pept elkaar op en zegt dat het in de tweede helft anders moet."

Dat lukte, mede door twee prachtige goals en een rake strafschop van Van Nieff. "Ik voelde me goed in de wedstrijd. De eerste was een goede vrije trap. Ik oefen daar veel op na trainingen en dat wordt nu eindelijk beloond. Vervolgens had ik een actie aan de zijkant en schiet ik zonder na te denken op goal. Ik vond die er ook goed inzitten. De laatste was een gewone strafschop."

Van Nieff is gehuurd van FC Groningen. In de winterstop kan de equipe uit de Martinistad hem terughalen, maar daar voelt de 20-jarige middenvelder niets voor. "Ik heb voor mezelf gekozen om een jaar verhuurd te worden. Dat hebben ze ook duidelijk gezegd. Ik wil zelf ook echt het seizoen afmaken bij FC Dordrecht. Het kampioenschap gaat hier echt leven", besloot het goudhaantje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen