Lagerbäck: "Spelers waren werkelijk fantastisch"

16 november 2013, 13:46

Het nationale elftal van IJsland behield vrijdagavond de hoop om zich voor het eerst te kwalificeren voor een WK of een EK, door in eigen land met 0-0 gelijk te spelen tegen Kroatië. IJsland speelde per slot van rekening ruim veertig minuten met een man minder. Bondscoach Lars Lagerbäck is trots en ziet de beslissende wedstrijd van volgende week dinsdag in Kroatië met vertrouwen tegemoet.

Rechtsachter Ólafur Skúlason kreeg na vijftig minuten de rode kaart toegewezen bij de IJslanders. Dat IJsland met man en macht wist te verdedigen en uiteindelijk de nul wist te houden, deed Lagerbäck veel deugd: “De spelers waren werkelijk fantastisch. Ik ben zeer content met de wijze waarop we gespeeld hebben, vooral na de rode kaart. Onze defensie was in de tweede helft van wereldniveau. We hebben dan niet gewonnen, maar gezien de omstandigheden is dit absoluut een goed resultaat.”

De wedstrijd van vrijdag biedt volgens de Zweedse oefenmeester perspectief: “Voorafgaand aan het duel zei ik al dat we ons doel schoon zouden kunnen houden. Ik ben realistisch als ik zeg dat we kans hebben om Kroatië te verslaan. We hebben vooral een goede kans, als we verdedigen zoals we vandaag deden”, aldus Lagerbäck, die Eredivisie-spelers Kolbeinn Sigthórsson, Alfred Finnbogason en Johann Berg Gudmundsson in de startopstelling posteerde. Sigthórsson moest het duel per brancard verlaten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen