Japanners lyrisch over kwaliteiten van Oranje

16 november 2013, 10:02

Het nationale elftal van Japan kroonde zich tot het eerste land dat kwalificatie voor het WK in Brazilië wist te bewerkstelligen. Bondscoach Alberto Zaccheroni opteert ervoor om tot aan het WK in de zomer alleen te oefenen tegen gerenommeerde landen. Zaterdagmiddag ontmoet Japan het Nederlandse elftal, in Genk, om 13.15 uur.

Nadat Japan tegen Oranje heeft gespeelt, zal het België treffen. Zaccheroni vindt het goed dat zijn ploeg aardig op de proef gesteld wordt, door tegenstanders van formaat: "België is de nummer vijf van de ranking van FIFA en Nederland staat achtste. Nederland speelt combinatievoetbal, zelfs de keeper doet daar aan mee. Daar wilde ik tegen oefenen", zo stelt de bondscoach volgens AD Sportwereld.

Het spel van het Nederlands elftal kan de Japanner zeer bekoren: "De kwalificatiereeks van Oranje was ronduit indrukwekkend, tegen sterke landen als Turkije, Hongarije en Roemenië. Nederland behoort tot de top van Europa.", weet Zaccheroni.

Voormalig VVV Venlo-verdediger Maya Yoshida, die momenteel bij Premier League-club Southampton onder contract staat, is ook lyrisch over Nederland: "Oranje behoort tot de wereldtop. Ik heb in de Eredivisie tegen meer dan de helft van deze selectie gespeeld. Geloof mij, dit elftal heeft ook zonder Robin van Persie een ijzersterke voorhoede."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen