Ronaldo beslist eerste confrontatie met Ibrahimovic

15 november 2013, 22:47   Bijgewerkt: 15 november 2013, 23:35

Portugal heeft de eerste slag in de strijd met Zweden om een WK-ticket gewonnen. Cristiano Ronaldo maakte de verwachtingen waar door zijn land aan de winst te helpen. Zijn fraaie kopbal in de slotfase van de wedstrijd bezorgde Portugal een verdiende zege op eigen terrein: 1-0. Dinsdag is de return in Zweden.

Natuurlijk horen Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic beiden thuis op een eindtoernooi, maar de realiteit is dat één van de twee volgend jaar niet zijn kunsten zal vertonen in Brazilië. De twee aanvallers behoren tot de absolute wereldtop van dit moment, maar faalden met hun land de groep te winnen. Portugal knoeide door achter Rusland te eindigen, Zweden hoefde zich niet te schamen dat het Duitsland voor zich moest laten. Zonde voor het WK, maar het leverde wel een geweldig affiche op voor de play-offs.

Portugal was het meeste aan de bal, maar Zweden was in het verloop het dichtst bij een doelpunt. Bij een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied keek iedereen naar Ibrahimovic, maar Kim Källström mocht het proberen. De linkspoot schoot de bal rakelings naast de paal. Aan de andere kant werd Ronaldo constant kort gedekt door twee Zweden, waardoor hij nauwelijks in het spel voorkwam. Dat gold ook voor Ibrahimovic, maar die leek zich daar minder druk om te maken.

Het was niet fraai wat Zweden liet zien, maar de bezoekers uit Scandinavië hielden het wel goed dicht achterin. Ronaldo werd er humeurig van en liet zijn frustraties bijna de vrije loop. De vedette gaf bij Lustig een aanzet tot een kopstoot, maar bedacht zich net op tijd. Vlak daarna kreeg de vedette wel een gele kaart voor een trap op de enkel van Isaksson.

Het was misschien zijn manier om in de wedstrijd te komen, want Ronaldo was daarna vlijmscherp. De wereldster van Real Madrid kopte negen minuten voor tijd een afgemeten voorzet van Miguel Veloso van dichtbij uitstekend binnen: 1-0. Even later kopte hij ook nog snoeihard op de lat, waarmee Zweden een onmogelijke uitgangspositie werd bespaard

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen