Frans echec in Kiev, Griekenland op WK-drempel

15 november 2013, 22:41   Bijgewerkt: 15 november 2013, 23:47

Frankrijk zal dinsdag in de return in Parijs keihard aan de bak moeten, wil het komende zomer niet ontbreken op het WK in Brazilië. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps verloor vrijdag de eerste ontmoeting met Oekraïne in de play-offs met 2-0. Roman Zozulya en Andriy Yarmolenko maakten na rust het verschil in Kiev. Griekenland deed goede zaken met een 3-1 thuiszege op Roemenië.

In de tweede helft viel er meer te genieten, aangezien beide teams meer de aanval zochten. Frankrijk trok als eerste het initiatief naar zich toe. Loic Remy had dat in de 55ste minuut moeten belonen met een treffer. Maar de speler van Newcastle United miste oog in oog met Oekraïne-keeper Andriy Pyatov, na een schitterende pass van Paul Pogba. Oekraïne zocht zijn geluk vooral met afstandsschoten.

Die brachten de Franse doelman Hugo Lloris echter niet in verlegenheid. Een inzet van Roman Zozulya in de 61ste minuut deed dat wel. De speler van Dnjepr werd vrijgezet door Edmar, maar schoot slap in. De bal leek dan ook een prooi voor Lloris, maar het speeltuig rolde via de Tottenham Hotspur-sluitpost over de doellijn.

Roemenië liet al vijf minuten later het belangrijke uitdoelpunt aantekenen. Bogdan Stancu kopte voorbij de tweede paal een vrije trap binnen. Uiteindelijk trokken de Grieken de winst naar zich toe, dankzij Salpingidis en weer Mitroglou. Costin Lazar (Roe) mist de return op dinsdag. Hij kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen