Sigthórsson hoopt te knipogen naar Kroaten

Ger
14 november 2013, 11:56

Kolbeinn Sigthórsson is optimistisch over de kansen van IJsland in de play-offs om een ticket voor het WK in Brazilië. De komende dagen wacht een dubbele confrontatie met Kroatië. De ambitieuze IJslandse ploeg wist zich nog niet eerder te plaatsen voor een groot toernooi.

"Hoewel het een zware tegenstander is, is het voor ons misschien wel positief dat ze de laatste wedstrijden niet in goede doen zijn geweest", blikt Sigthórsson vooruit op de website van zijn club Ajax. "Aan de andere kant hebben ze nu een nieuwe coach, wat misschien voor hen weer positief is. Ze hebben zoveel kwaliteiten in het team, waardoor het voor ons lastig wordt maar niet onoverkomelijk."

IJsland dwong deelname aan de play-offs af door achter Zwitserland als tweede te eindigen in kwalificatiegroep E. De goede resultaten hebben zijn land veel vertrouwen geschonken, merkt Sigthórsson. "Alles klopt momenteel bij ons. We maken de broodnodige doelpunten en komen terug als we achterstaan. We stonden bijvoorbeeld tegen Zwitserland met 4-1 achter, maar kwamen knap terug tot 4-4. Ik maakte toen de 4-2 met nog een halfuur te spelen."

Tegen Kroatië zal de Ajax-spits onder meer Domagoj Vida treffen. De verdediger verwierf twee seizoenen geleden bij Dinamo Zagreb de bijnaam 'Knipoog-Kroaat'. In de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon gaf hij zijn opponent Bafetimbi Gomis een knipoog na een tegendoelpunt. Uiteindelijk wonnen de Fransen met 1-7, waardoor directe concurrent Ajax niet naar de achtste finales ging. "Hopelijk kan ik dus na onze tweestrijd even naar hem knipogen. Dat zou voor heel IJsland geweldig zijn", aldus Sigthórsson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen