Terugkeer Mahmudov in profvoetbal lijkt nabij

Terugkeer Mahmudov in profvoetbal lijkt nabij

14 november 2013 – Denis Mahmudov heeft met succes een stageperiode bij PEC Zwolle doorstaan. Trainer Ron Jans ziet de 24-jarige vleugelaanvaller graag aan de selectie toegevoegd worden. Hij heeft een plekje in de A-selectie in gedachten voor de herintreder, die op links het gat van de vertrokken Youness Mokhtar op kan vullen. Daarvoor moeten club en speler nog wel wachten op een Nederlands paspoort.

Dat laatste weerhield Mahmudov al enige tijd van een terugkeer in het profvoetbal. Hij was namelijk nog in bezit van een Macedonisch paspoort. Met de huidige regels zou hij een salaris van minimaal 550.000 euro aangeboden moeten krijgen, omdat hij een paspoort van buiten de EU heeft. Het Nederlandse document zou echter voor de winterstop moeten arriveren.

PEC Zwolle is in de nieuwe situatie de club die als eerste belangstelling toont voor de huidige topscorer van de Topklasse zaterdag, die nog in dienst is bij Excelsior '31. Hij heeft daar nog wel een contract voor anderhalf jaar. "Er zijn twee opties: een contract vanaf 1 januari of vanaf 1 juli. Dat moeten we nu gaan bekijken", stelt technisch directeur Gerard Nijkamp in De Stentor.

Zelf heeft Mahmudov wel oren naar een terugkeer. "Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de laatste weken. Heb ook het idee dat ik deze stap aankan. Het liefst sta ik hier in januari weer. Maar vier jaar bij de amateurs is lang, eigenlijk te lang. Bij PEC train je geregeld twee keer per dag, bij de amateurs drie keer in de week. Dat is echt een enorm verschil."

De voormalig AGOVV-speler zou zeker niet de eerste herintreder zijn bij PEC Zwolle. Het bekendste voorbeeld hiervan is Joey van den Berg. Hij speelde enkele jaren in de hoofdklasse bij MVV Alcides, alvorens terug te keren in het betaalde voetbal. Hij werd aanvoerder van PEC Zwolle en verdiende in de winterstop van het seizoen 2012-2013 een contract bij sc Heerenveen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020