Uruguay vrijwel zeker van WK na ruime zege

Ger
13 november 2013, 17:58   Bijgewerkt: 13 november 2013, 18:08

Oranje moet een status als groepshoofd op het WK in Brazilië vergeten. Directe concurrent Uruguay gaat normaal gesproken met die geplaatste status aan de haal dankzij een klinkende zege in de eerste van twee intercontinentale play-offs. In Amman werd thuisland Jordanië met liefst 0-5 verslagen. De return in Montevideo is daarmee een formaliteit.

Uruguay, met steraanvallers Luis Suarez en Edinson Cavini aan de aftrap, toonde zich zeer efficiënt. Maximiliano Pereira zette de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong na de eerste serieuze uitval. Hij tikte de bal binnen na een halve redding van doelman Mohammad Shatnawi op een kopbal van Cavani. Vlak voor rust verdubbelde Cristian Stuani de marge. Met een fraaie pass stond oud-Ajacied Nicolas Lodeiro aan de basis van het tweede doelpunt.

Jordanië, dat nog nooit actief was op een wereldkampioenschap, verprutste kort na rust een levengrote kans op de aansluitingstreffer. Adnan Suleiman Hasan gaf de bal op een presenteerblaadje aan Ahmad Hayel Ibrahim, maar hij werkte het speeltuig tot ontzetting van het thuispubliek van dichtbij naast. Die misser kwam Jordanië duur te staan, want Uruguay gooide de wedstrijd in het Koning Abdullah Stadion daarna met zeer geflatteerde cijfers in het slot.

Vanaf de rand van het strafschopgebied lepelde Lodeiro de bal na zeventig minuten bekeken tegen de touwen: 0-3. Cristian Rodriguez zorgde niet veel later met een trefzekere uithaal in de korte hoek voor het vierde doelpunt. Cavani liet in blessuretijd ook zijn naam op het scoreformulier noteren. Uit een vrije trap schoot de spits op prachtige wijze raak. Door de royale zege is de dubbele confrontatie na negentig minuten al beslist.

Uruguay probeert voor de vierde achtereenvolgende keer via de intercontinentale play-offs het WK te bereiken. De vorige poging leverde een ticket op voor de mondiale eindronde in Zuid-Afrika. In een tweeluik werd toen ten koste van Costa Rica plaatsing afgedwongen. Als Uruguay ook deze keer naar het WK gaat, is het land groepshoofd in Brazilië. Dat voorrecht gaat dan aan de neus van het Nederlands elftal voorbij. Volgende week woensdag volgt de return in Uruguay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen