Roemenen mikken op eerste WK in zestien jaar

13 november 2013, 15:41

Roemenië neemt het vrijdag en dinsdag in de play-offs op tegen Griekenland. Daarmee kan het land zich voor het eerst in zestien jaar plaatsen voor het WK. Het is voor een aantal spelers de laatste kans om aan de mondiale eindronde deel te nemen, alvorens ze hun voetbalschoenen opbergen. Aan motivatie ontbreekt het de Roemenen dan ook niet.

De laatste keer dat de Roemenen op het WK aanwezig waren, was in 1998. Destijds werd het land vertegenwoordigd door een gouden generatie, met namen als Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu en Adrian Ilie. Kroatië was in de laatste zestien te sterk, en sindsdien werd het WK niet meer gehaald. Een terugkeer op het WK moet mogelijk zijn, denkt coach Victor Piturca.

"We hebben de Grieken in het verleden meermaals verslagen. Maar we spreken dan wel over compleet andere wedstrijden", citeerde de officiële UEFA-site de coach. "Griekenland is een sterk en doelgericht team. Ze spelen soms merkwaardig, maar weten zo wel resultaat te behalen. We zullen echter kansen krijgen en er voor gaan. We moeten in Athene minimaal één doelpunt maken. Als je niet scoort, dan win je niet, en als je niet wint, kun je je niet kwalificeren."

Aan de spelers zal het in elk geval niet liggen. De oude generatie voelt de druk van de jongelingen, waaronder de 26-jarige Claudiu Keseru. "Ik eet, slaap en droom van het WK. Geld en bonussen geef ik niets om. Ik zou naar Brazilië lopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen