"Kunnen we Chadli niet omvormen tot rechtsback?"

13 november 2013, 12:40

Aan goede voetballers geen gebrek in de huidige selectie van België, maar op één positie is de spoeling dun. Een echte rechtsback heeft bondscoach Marc Wilmots namelijk niet. De afgelopen periode speelde Toby Alderweireld op die positie, maar hij kan beter uit de voeten in het centrum. Hein Vanhaezebrouck, de trainer van KV Kortrijk, heeft een opvallend idee om de vacature rechts achterin in te vullen.

"Als je mij vraagt wat nu een mogelijk alternatief is voor de nationale ploeg op de rechtsback, dan denk ik in dit noodgeval: kunnen we uit die sterke selectie niemand omvormen tot rechtsachter? Nacer Chadli bijvoorbeeld", zegt de coach in het Sport/Voetbalmagazine. De trainer van KV Kortrijk denkt dat de 24-jarige Chadli die rol goed zou kunnen invullen. "Ten eerste: hij is groot en sterk, hij staat stevig op zijn benen, kan op en neer gaan en is voldoende gedisciplineerd om taakgericht te kunnen voetballen. Ten tweede: op zijn positie is er enorm veel concurrentie, met nu ook nog Zakaria Bakkali, Yannick Ferreira-Carrasco en misschien ook nog Adnan Januzaj. Ik vind het in elk geval de moeite waard om daar eens over na te denken."

Chadli maakte bij FC Twente furore als vleugelaanvaller, maar hij kan ook uit de voeten als 'nummer tien'. Hij speelt sinds de zomer voor Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen