Diego Costa haakt af bij Spanje, Llorente vervanger

Diego Costa haakt af bij Spanje, Llorente vervanger

11 november 2013 – Atletico Madrid heeft maandag bevestigd dat Diego Costa, tot dusver de revelatie van het seizoen, zich niet kan voegen bij de Spaanse selectie. De aanvaller van Atlético kampt namelijk met een dijbeenblessure. Juventus-aanvaller Fernando Llorente is door bondscoach Vicente del Bosque opgeroepen als vervanger van Diego Costa.

Het was de eerste keer dat de in Brazilië geboren aanvaller werd opgeroepen voor Spanje, nadat er een lange soap had plaatsgevonden over het land waarvoor Diego Costa zou uitkomen. De aanvaller liet zijn keuze vallen op Spanje en zou deze maand met de Spaanse selectie aantreden tegen Equatoriaal-Guinea en Zuid-Afrika.

De blessure stelt het debuut van Diego Costa voor Spanje dus uit. De Atlético-aanvaller, die tot dusver dertien maal het net wist te vinden in de Primera División, hield het fysieke ongemak over aan het duel van zondag tegen Villarreal (1-1). Een scan heeft de kwetsuur van Diego Costa aan het licht gebracht.

De absentie van de topschutter van Atlético maakt de weg vrij voor Llorente, die afgelopen zomer transfervrij naar Juventus overstapte, na jarenlang bij Athletic de Bilbao onder contract te hebben gestaan. Llorente was afgelopen zondag in de topper tegen Napoli (3-0) trefzeker, alsook in de beide Champions League-duels tegen Real Madrid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020