Van de Looi: "Het is een mooie overwinning"

10 november 2013, 10:38

FC Groningen boekte zaterdag een prima 0-3 zege bij Heracles Almelo, waardoor de Trots van het Noorden naar de derde plaats op de ranglijst wist te klimmen. Groningen-coach Erwin van de Looi was uiteraard tevreden met het resultaat in Almelo: “Het is een mooie overwinning. Ik denk niet dat veel clubs hier makkelijk winnen en de uitslag staat: 0-3. Dat is goed.”

De Groningse coach was absoluut niet tevreden over de eerste helft van zijn ploeg: “Ik vond dat we de eerste helft veel moeite hadden met de omstandigheden. Het veld was heel snel. We hebben de afgelopen week wel getraind op kunstgras, maar dat was toch iets anders dan dit. Ik vond dat je dit de eerste helft terugzag. We waren onrustig en leden veel balverlies. Heracles ook, en dan krijg je een wedstrijd die op en neer gaat, met veel tempo. Af en toe wel leuk om te zien, maar ik vond het niet goed genoeg”, zo zegt Van de Looi voor de camera's van NOS.

Van de Looi zag zijn manschappen de tweede helft groeien, wat ook tot expressie zou komen in de ruime zege: “In de tweede helft waren we rustiger, hebben we het beter uitgespeeld en verdiend gewonnen”, aldus Van de Looi, die aangaande de startformatie wederom opteerde voor de zeventienjarige Richairo Zivkovic.

De jonge aanvaller miste enkele grote kansen, maar was uiteindelijk belangrijk, met onder meer een treffer: “Dat is de kwaliteit van een spits, dat hij niet te lang blijft hangen in zijn rouwmomenten. Het waren twee behoorlijke kansen die hij miste. Uiteindelijk schiet hij de derde erin en dat was bevrijdend voor ons”, zo stelt Van de Looi, die ziet dat zijn voorhoede geroemd wordt, maar de prestaties op conto van het hele elftal schijft: “Ik denk dat je de rest tekort doet door alleen naar de voorhoede te kijken”, aldus Van de Looi, die zag dat Filip Kostic hem in de armen sprong na zijn eerste treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen