Genietende Booy: "Het puzzeltje viel goed in elkaar”

10 november 2013, 10:00

Go Ahead Eagles-coach Foeke Booy kon gedurende de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade rustig op zijn stoel zitten, aangezien zijn ploeg de Limburgers veel pijn wist doen. Het werd uiteindelijk uitgedrukt in een 1-4 eindstand. Booy zag derhalve dat zijn manschappen af wisten te rekenen met een mindere reeks wedstrijden: “Ik ben hartstikke blij met de manier waarop we het hebben ingevuld."

Booy zag dat het bij de Eagles van het leien dakje ging in Kerkrade en dat het fysieke aspect zwaar woog: "We zijn vol de strijd aangegaan, en dat is ook een voorwaarde als je hier naartoe gaat. We zijn de persoonlijke duels aangegaan tegen een fysieke ploeg, en die hebben we gewonnen. In balbezit hebben we de snelle omschakeling naar voren goed benut. Het puzzeltje viel goed in elkaar”, aldus Booy voor de camera's van NOS.

Het strijdplan van de bezoekers werkte optimaal, beaamt ook de Deventerse coach: “Het is een fantastisch scenario. We ging hier ook naartoe met een plan. Niet met knikkende knieën. We hebben deze week echt de nadruk gelegd op het leveren van strijd, in combinatie met het benutten van de ruimtes. Met vreugde en plezier vooruit spelen. We hebben geweldige goals gescoord, mooie combinaties gezien en uiteraard terecht gewonnen. Dat doen niet zoveel ploegen hier. Ik kan er wel van genieten dat we zo uit een moeilijke periode opstaan.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen