Vitesse wint van Utrecht en grijpt koppositie

9 november 2013, 21:52   Bijgewerkt: 9 november 2013, 22:12

Vitesse heeft de koppositie gegrepen in de Eredivisie, na een 3-1 overwinning op FC Utrecht. Een dubieuze penalty schonk de Arnhemmers de voorsprong. Een steenharde kopbal van Havenaar en een pegel van Pröpper zorgden voor de 2-1 en 3-1.

Vitesse bekleedde voorafgaand aan het duel de tweede plek in de Eredivisie. Beide ploegen scheelden slechts zes punten, maar het gat op de ranglijst was desondanks groot. FC Utrecht stond 12e en hoopte met een overwinning het linkerrijtje te kunnen bestormen.

De Domstedelingen lieten zich in de eerste helft echter massaal inzakken en vertrouwde op een snelle uitval om het Vitesse lastig te maken. Dit lukte geen seconde. Vitesse liet de bal het werk doen en wachtte op het juiste moment om de diepte te zoeken. Havenaar was al snel gevaarlijk met het hoofd. Op enkele meters van Ruiter, wist hij het net echter niet te vinden.

In de tweede helft durfde Utrecht het initiatief te nemen. Dat leverde direct enkele kansen op. Steve de Ridder mocht ongehinderd op Velthuizen aflopen. De behendige aanvaller slaagde er in de keeper te omzeilen, maar vond Van der Heijden op de doellijn.

Vitesse zette na de gelijkmaker nogmaals aan en leek daarmee direct een treffer te forceren. Van Aanholt krulde de bal prachtig op de kruising van het doel. En Piazon raakte de paal met een lage schuiver. Met alle manschappen vooruit, moest het echter tot de slotminuten wachten op een treffer.

Na 86 minuten spelen was het Leerdam die een voorzet op maat produceerde. Havenaar gebruikte zijn lengte en kopte steenhard binnen. Enkele minuten later was het feest compleet voor Vitesse. Davy Pröpper kreeg de bal voor zijn voeten en haalde genadeloos uit. Zijn prachtige treffer schonk Vitesse de koppositie in de competitie.