Groningen meldt zich in top na zege in Almelo

9 november 2013, 21:50   Bijgewerkt: 9 november 2013, 22:16

FC Groningen heeft op bezoek bij Heracles Almelo goede zaken gedaan, de Noorderlingen wonnen met 3-0 en doen daardoor volop mee in de top van de Eredivisie. De doelpunten werden allemaal gemaakt in de tweede helft en met twee doelpunten was Filip Kostic de gevierde man bij de bezoekers.

Ook de tweede helft begon weer rommelig.De thuisploeg leek sterker en kreeg ook goede kansen om op voorsprong te komen via Jamie Davidson en Bryan Linssen. Die werden niet benut en FC Groningen greep even later wel zijn kans. De bal werd door Maikel Kieftenbeld ingebracht met een mooi boogballetje die op de rug van Jeroen Veldmate belandde. De bal viel daarna voor de voeten van Zivkovic die zich niet bedacht en raakt schoot, 0-1.

Dat was nog niet genoeg voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. In een vlijmscherpe counter bracht Tjaronn Chery het speeltuig voor het doel waarna Kostic, na een halve tussenkomst van Leon van Dijk, binnen kon werken. Diezelfde Kostic tekende ook voor de 3-0. Na een lekkere actie en een heerlijk schot van Zivkovic kon de Serviër doeltreffend afwerken en daarmee de eindstand bepalen.