Go Ahead Eagles zet Roda JC voor schut

Jw
9 november 2013, 20:41   Bijgewerkt: 9 november 2013, 20:52

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij Roda JC. De promovendus won in Kerkrade met liefst 4-1. Jarchinio Antonia was met twee doelpunten en één assist de uitblinker aan Deventerse zijde. Roda JC speelde bijna de gehele tweede helft met tien man door rood van verdediger Ard van Peppen.

De Eredivisie laat zich dit seizoen niet voorspellen. Go Ahead Eagles ging in het zuiden van Nederland al na tien minuten met dubbele cijfers aan de leiding. De bezoekers uit Deventer waren vlijmscherp begonnen. Jarchinio Antonia zag Roda JC-doelman Kurto iets te ver voor zijn doel staan en verraste de Pool met een geweldig schot van buiten het strafschopgebied.

Dat was te opportunistisch gedacht van Brood, want zijn ploeg had het al moeilijk genoeg met het bedwingen van de drie aanvallers van Go Ahead Eagles. Eén op één wisten de Eagles het al snel uit te spelen. Sjoerd Overgoor dribbelde vogelvrij het middenveld over, bereikte Antonia en de uitblinker bediende Xander Houtkoop uitstekend: 1-3. Op slag van rust kreeg Antonia nog zijn kans op een hattrick, maar die liet hij liggen.

Direct na rust was het al snel gedaan met Roda JC. Ard van Peppen trok aan de noodrem bij Houtkoop en dat is dom met geel op zak. De linksback mocht douchen en Go Ahead Eagles deelde gelijk de mokerslag uit. Erik Falkenburg kopte de vierde treffer van de Overijsselse ploeg tegen de touwen. Het verloop was genant voor het tiental dat nog op het veld stond. Zo mocht Demouge blij zijn dat hij ondanks zijn doodschop op het scheenbeen van Doke Schmidt op het veld mocht blijven staan.