Landstitels voor BATE Borisov en FK Ventspils

9 november 2013, 19:30

BATE Borisov is zaterdag voor de achtste keer in successie, en voor de tiende maal in totaal, kampioen van Wit-Rusland geworden. De ploeg van coach Alyaksandr Yermakovich stelde twee speelrondes voor het einde de titel in de Vysshaya Liga veilig met een 1-3 overwinning bij Torpedo Zhodino.

BATE Borisov heeft na dertig van de 32 duels 64 punten, tien meer dan nummer twee Shakhtyor Soligorsk. Dat team kwam thuis tegen het Dinamo Minsk van Robert Maaskant niet verder dan 0-0. Dinamo Minsk staat met 48 punten op plaats drie en ligt daarmee op koers voor een Europa League-ticket.

FK Ventspils kroonde zich in Letland tot landskampioen, door op de laatste speeldag met 0-1 te winnen bij FK Daugava Riga. Recordkampioen FC Skonto Riga eindigt op vijf punten achterstand als tweede. Dat team leed voor eigen publiek tegen FK Jelgava pas zijn eerste nederlaag van het seizoen (0-2). Het is de vijfde keer dat Ventspils de beste van Letland is, na 2006, 2007, 2008 en 2011.

Ook in Litouwen viel de beslissing in de titelrace op de laatste speeldag. Daar ging Zalgiris Vilnius er voor het eerst sinds 1999 met de schaal vandoor. De equipe uit de hoofdstad ging thuis met 1-3 onderuit tegen Suduva, maar kon zich dat permitteren omdat concurrent Klaipedos Atlantas 1-1 speelde tegen Banga Gargzdai.

In Estland, de derde Baltische Staat, was Levadia Tallinn al een tijdje zeker van zijn achtste titel. De kampioen sloot zaterdag af met een 2-4 zege bij FC Kuressaare.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen