De Visser: "Anders sla ik Reis op zijn smoel"

8 november 2013, 09:52

Nu Vitesse zo goed draait en op koers ligt voor een topklassering in de Eredivisie, zou je bijna vergeten dat er ergens in Arnhem nog een Braziliaan rondloopt. Jonathan Reis stond ooit te boek als een enorm talent en is nog altijd speler van Vitesse, maar werd eerder dit seizoen door coach Peter Bosz uit de selectie gezet.

De exacte redenen van Bosz voor deze maatregel zijn nog altijd niet bekend, maar duidelijk is dat Reis niet bepaald het leven van een topsporter leidt. Dat gaat Piet de Visser, de man die hem naar eigen zeggen ontdekt heeft, aan het hart. De Visser kwam Reis afgelopen weekend, rond de wedstrijd tegen FC Groningen, tegen. Wat volgde was een vaderlijke, dringende opdracht van de scout aan de aanvaller.

"Ik heb hem daar gezegd dat ik zijn oren en oorringen eraf snijd als hij de komende tijd niet laat zien wat hij kan", zegt De Visser vrijdag in AD Sportwereld. "Als hij zich verbetert, gaat de trainer hem er weer bij nemen. Zo'n type is Peter Bosz wel."

De Visser neemt coach Bosz, die vijf weken geleden ingreep, niets kwalijk. De scout kent de nukken van Reis. "Jonathan presteerde niet en kwam er daardoor naast te staan. Als wisselspeler heeft hij op en naast het veld ook niet de juiste mentaliteit getoond. Hij is zijn kop in de wind gaan gooien en daarom greep de trainer terecht in."

De Visser hoopt van harte dat de 24-jarige Reis er in slaagt om zich terug te knokken bij Vitesse. "Jonathan barst nog steeds van het talent. Op negentig procent is hij nog de beste spits van de Eredivisie. Hij moet het alleen wel zelf doen. Het is nu of nooit. Dat moet hij beseffen. Ik heb hem gezegd dat hij aan zijn arbeid- en rustverhouding moet denken, anders sla ik hem op zijn smoel. Hij moet deze kans pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen