Brood blij met Roda: "Fantastisch om te zien"

8 november 2013, 09:09

Na een moeizaam eerste jaar is Ruud Brood er dit seizoen in geslaagd om Roda JC Kerkrade op het juiste spoor te zetten. De ploeg is al zes duels ongeslagen en won onder meer twee keer van PSV. Brood is dik tevreden over deze ontwikkeling.

"We zijn nu zes competitieduels ongeslagen en staan negende op de ranglijst. Zeker als je terugkijkt op het afgelopen seizoen is dit heel mooi om mee te maken. We maken progressie en dat is fantastisch om te zien", zegt Brood op de clubsite.

De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg die lijn zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen promovendus Go Ahead Eagles, door kan trekken. "Zaterdag treffen we met Go Ahead Eagles niet alleen een heel fitte en goed voetballende ploeg, maar ook een tegenstander die met veel passie strijdt. Het is een jong team dat met Marnix Kolder en Erik Falkenburg over de nodige routine beschikt. Daarnaast zijn ze in het bezit van een goed middenveld dat via de omschakeling de snelle vleugelspitsen Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop of Joey Godée goed weet te bereiken. Aangezien Go Ahead zich niet verschuilt, kan het een aantrekkelijke en open wedstrijd worden."

Brood heeft goede hoop dat zijn ploeg drie punten kan pakken tegen Go Ahead. "Wij hebben inmiddels aangetoond dat we, zeker met verschillende spitsen als Krisztián Németh en Frank Demouge, qua spelstijl kunnen variëren. Dat is voor tegenstanders lastig en zou zaterdagavond wel eens de doorslag kunnen geven", denkt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen