'Ajax gaat toch door met Ajax Cape Town'

8 november 2013, 08:07

Het lijkt er op dat Ajax de samenwerking met zusterclub Ajax Cape Town toch gaat verlengen. Een zware delegatie van de Amsterdamse club was deze week in Zuid-Afrika om de boel op een rijtje te zetten en hoewel er nog officieel verslag moet worden uitgebracht van de trip, meldt De Telegraaf dat Ajax actief blijft in Kaapstad.

Volgens de krant staan 'de seinen op groen' voor een een langere samenwerking met de zusterclub in Zuid-Afrika. Dit ook omdat Ajax Cape Town strategisch van belang zou zijn voor de Amsterdammers bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor.

Namens de club waren directeuren Michael Kinsbergen, Marc Overmars, Jeroen Slop en de technische mensen Wim Jonk en Ruben Jongkind in Zuid-Afrika. Kinsbergen wil nog niet bevestigen dat de samenwerking voorgezet wordt. "Het was een inspirerend en interessant werkbezoek de afgelopen zes dagen en meer wil ik er nu niet over zeggen", stelt de Amsterdamse beleidsmaker in een korte reactie.

Thulani Serero, basisspeler bij Ajax, komt uit uit de opleiding van Ajax Cape Town. Ook Eyong Enoh en Steven Pienaar kwamen van Kaapstad naar Amsterdam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen