Japan met sterkhouders en bekenden tegen Oranje

7 november 2013, 11:49

Het Nederlands elftal speelt op 16 november een oefeninterland tegen Japan. Met de Cristal Arena in Genk als strijdtoneel zal Oranje stuiten op een paar oude bekenden van de Eredivisie. Zo zijn Keisuke Honda en Maya Yoshida, die beiden onder contract stonden bij VVV Venlo, geselecteerd voor de clash met Oranje.

De grote namen in de selectie van Alberto Zaccheroni, de bondscoach van Japan, zijn zonder twijfel Shinji Kagawa (Manchester United), Atsuto Uchida (Schalke 04) en Yugu Nagatomo (Internazionale). In de selectie van Zaccheroni is overigens geen plaats voor Vitesse-aanvaller Mike Havenaar.

Japan verblijft midden november in België. Gedurende dit trainingskamp wacht voor de Japanners ook een oefeninterland tegen de Rode Duivels. Ook het Nederlands elftal speelt na het duel met Japan nog een wedstrijd, tegen Colombia op 19 november.

Bondscoach Zaccheroni treft met Oranje naar eigen zeggen een tegenstander van formaat: "Nederland en België zijn uitmuntende voetballanden en plaatsten zich overtuigend voor het WK. Nederland had bovendien de meest productieve aanval en heeft een subliem positiespel. Ik wil dat mijn spelers met lef durven te spelen en niet onder de indruk zijn van de twee landen.”, zo citeert Telesport de Japanse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen