Pellegrini blij met eerste overwintering in CL

6 november 2013, 09:37

Manchester City plaatste zich dinsdagavond voor het eerst in de geschiedenis voor de knock-outfase van de Champions League. Een 5-2 overwinning op CSKA Moskou was genoeg om een plek bij de eerste twee alvast zeker te stellen. Nu de eerste hobbel is overwonnen, moet de ploeg doorzetten, weet coach Manuel Pellegrini.

"Ik ben erg blij met deze prestatie. We hebben het de afgelopen twee seizoenen niet gehaald, maar het is ook niet gemakkelijk", liet de Chileen optekenen op de clubwebsite. Twee seizoenen geleden kwam het een puntje tekort ten opzichte van Napoli, maar mocht het de Europa League nog proberen te veroveren. Vorig seizoen werd de ploeg laatste in een poule met Real Madrid, Borussia Dortmund en Ajax.

"Het feit dat we ons nu al bij de laatste zestien scharen, is belangrijk voor de fans, de staf en de spelers." Hij stelt dat het overwinteren in de Champions League het eerste doel was van dit seizoen. "We hebben een sterk elftal, dus een plaats bij de laatste zestien was wel het minimale. Het is alleen niet ons enige doel, we gaan kijken hoever we kunnen komen in de Champions League."

Over het resultaat van dinsdagavond was hij tevreden. Daarbij was hij vooral lovend over de voorhoede. "Beide spitsen hebben het geweldig gedaan, maar niet alleen vandaag. Het hele seizoen doen ze het al goed. Ze zijn belangrijk, maar de manier waarop het gehele team speelt, is nog belangrijker."

Toch zag hij verre van een perfecte wedstrijd. "Het is duidelijk dat we veel fouten hebben gemaakt. We hadden veel vrijheid in de aanval maar onze defensie stond niet goed. Gelukkig hebben we de kansen die we kregen afgemaakt. We speelden weliswaar tegen een goed team, maar de fouten hebben we toch echt zelf gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen