Laudrup: "Bony had een te korte voorbereiding"

5 november 2013, 09:24   Bijgewerkt: 5 november 2013, 09:41

Wilfried Bony maakte afgelopen zomer de overstap naar de Premier League. Voor veertien miljoen euro nam Swansea City hem over van Vitesse. Een topaankoop, maar veel speelt de Ivoriaan nog niet. Volgens manager Michael Laudrup kende Bony een te korte voorbereiding.

"Toen Bony hier aankwam had hij een onrustige zomer gehad. Bovendien moesten we nog negen dagen dachten wachten op zijn werkvergunning toen de deal eenmaal rond was", verklaarde de Deense coach tegenover Sky Sports. "Hij speelde daarna enkele wedstrijden en daarin speelde hij goed, vooral de Europese duels."

Laudrup wacht bewust met zijn aanwinst, omdat de verwachtingen vanwege de transfersom hooggespannen zijn. "We proberen hem te helpen en geven hem extra oefeningen om zijn spel te verbeteren."

Bony zal daarom geduld moeten opbrengen en gaat volgens Laudrup de komende tijd niet veel vaker spelen. "Ik denk dat hij het wel begrijpt. Natuurlijk, iedereen wil alle wedstrijden spelen, maar we willen Wilfried alleen in de beste omstandigheden laten spelen. Het is niet zomaar een stap, van de Eredivisie naar de Premier League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen