Pellegrini geeft waarschuwing aan CSKA-supporters

4 november 2013, 19:24

Dinsdagavond staat het Champions League-duel tussen Manchester City en CSKA Moskou op het programma in Groep D. Het duel tussen beide ploegen werd in Moskou overschaduwd door een schandalig incident. Russische supporters bejegenden City-middenvelder Yaya Touré met racistische geluiden, wat veel stof deed opwaaien. City-manager Manuel Pellegrini waarschuwt de CSKA-fans voorafgaand aan het returnduel in Manchester.

Pellegrini benadrukt dat racistische uitingen de reputatie van Rusland nog meer zouden beschadigen. De Chileense oefenmeester legt de schuld bij de supporters, maar snapt de rol van de club ook niet. “De CSKA-supporters begingen een belangrijke fout”, zo stelt Pellegrini, die tot zijn verbazing zag dat CSKA het racisme ontkende: “Ik weet niet waarom de club het in eerste instantie ontkend heeft en ik weet ook niet wat hun reactie nu is, maar de UEFA heeft CSKA terecht gestraft”, aldus de City-manager.

De Chileen hoopt dat racisme snel verleden tijd zal zijn: “Ik hoop dat we het achter ons kunnen laten. De Russische fans moeten beseffen dat er een WK in hun land zit aan te komen”, waarschuwt Pellegrini, die overigens aangeeft dat Touré, het slachtoffer van de racistische uitingen, ervaren genoeg is om op goede wijze om te gaan met de situatie.

Tenslotte stelt Pellegrini dat de betrokken spelers machteloos zijn in de problematiek rondom racisme in het voetbal. De manager van The Citizens roept de UEFA nogmaals op om alles nauwlettend in de gaten te houden: “Ik hoop dat de UEFA er altijd bovenop zit. Spelers kunnen er niets aan doen. We moeten zorgen dat we donkere spelers ondersteunen als ze tegen dergelijke problemen aanlopen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen