'Sissoko aast op prestatiegerichte deal bij Anderlecht'

4 november 2013, 16:15   Bijgewerkt: 4 november 2013, 16:23

Het ziet er naar uit dat Anderlecht zich op korte termijn zal versterken met Mohamed Sissoko. De clubloze Frans-Malinese middenvelder trainde al een week mee met de ploeg van coach John van den Brom, maar wil ook graag in actie komen voor het team. Hij zou azen op een contract tot het einde van het huidige voetbalseizoen.

Algemeen directeur Herman van Holsbeeck bevestigt tegenover het Belgische Voetbalkrant dat Sissoko een rol van betekenis wil spelen bij de club. "Toen zijn zaakwaarnemer me vertelde dat hij bij ons wilde trainen, viel ik bijna van mijn stoel. Het is de tweede keer in mijn carrière dat een speler met een zekere status wil meetrainen, om zich te bewijzen."

De verbazing werd alleen nog maar groter bij de regerend landskampioen. "Hij kon in China voor miljoenen gaan spelen. Ik heb hem gezegd wat ik hem kon betalen en hij zei direct: "We komen er wel uit." Hij wil betaald krijgen aan de hand van zijn prestaties. Ik ben zeer verrast door zijn houding. Het is van grote klasse."

Van Holsbeeck is zeer verheugd met de waarschijnlijke komst van de middenvelder. "Ik denk dat ik deze week met hem en zijn manager om de tafel zal zitten. Hij kan een absolute meerwaarde zijn, want we hebben zo'n type speler nog niet in de ploeg."

Sissoko is sinds september transfervrij, nadat hij zijn contract met Paris Saint-Germain in onderling overleg verbrak. De 34-voudig Malinees international kwam onder andere uit voor Valencia, Liverpool en Juventus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen