Van Marwijk: "Het beste HSV sinds mijn komst"

3 november 2013, 10:32

Bert van Marwijk staat met zijn Hamburger SV momenteel twaalfde in de Bundesliga, met twaalf punten uit elf wedstrijden. Zaterdag ging de ploeg uit Hamburg in de eigen Imtech Arena met 0-2 onderuit, tegen Borussia Mönchengladbach. Desondanks was Van Marwijk na afloop van het duel tevreden over het spel van zijn ploeg.

De uitslag was volgens de Nederlandse oefenmeester niet representatief voor de verhoudingen op het veld: "Maar ons spel was het beste dat ik heb gezien sinds ik bij HSV ben. We hadden zeker een punt verdiend", aldus Van Marwijk volgens Voetbal International. De oud-bondscoach van Oranje was zeer positief over het spel van zijn ploeg, maar zag dat Mönchenladbach veel kwaliteit in huis heeft: "We hebben van een erg goed elftal verloren."

Max Kruse schoot Mönchengladbach naar de zege, met twee treffers. Aan de doelpunten van Kruse gingen defensieve fouten vooraf, die HSV de das om deden: "Het was een aantrekkelijke wedstrijd. We stonden vanaf het begin onder druk, konden ons daaronder uit voetballen, maar juist in die fase viel de 0-1. We verliezen uiteindelijk door twee fouten", weet Van Marwijk.

HSV-aanvoerder Rafael van der Vaart speelde de hele wedstrijd en wist de lat te raken. Luuk de Jong viel enkele minuten voor het laatste fluitsignaal in bij de bezoekers. Van Marwijk zag genoeg aanknopingspunten voor de volgende duels: "We hebben de beste kansen gehad. Hoewel het zuur is dat we met lege handen staan, kunnen we moed putten uit deze prestatie", concludeert de Nederlandse trainer van HSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen