Celtic redt punt, Hasselbaink trefzeker

2 november 2013, 18:05

Celtic is op het nippertje aan de eerste competitienederlaag van het seizoen ontsnapt. De Schotse koploper keek zaterdag in eigen huis lang tegen een 0-1 achterstand aan tegen Dundee United, maar Charles Mulgrew redde in blessuretijd nog een punt voor The Boys.

Stuart Armstrong had de bezoekers zeven minuten voor rust op voorsprong gezet. Bij Celtic verscheen oud-FC Groninger Virgil van Dijk aan de aftrap. Derk Boerrigter (foto) deed voor het eerst sinds weken weken ook weer eens mee bij de regerend landskampioen. Een enkelblessure hield de 27-jarige voormalig Ajacied, die twintig minuten voor tijd inviel, de afgelopen tijd langs de kant.

Nummer twee Inverness CT liep twee punten in op de lijstaanvoerder door een 2-1 zege op Kilmarnock te boeken. Het gat met Celtic bedraagt nu vijf punten. Nigel Hasselbaink hielp St. Johnstone aan een 0-2 overwinning bij Hearts. De Nederlander, die uitkwam in de jeugdopleiding van zowel Ajax als PSV, nam de openingstreffer voor zijn rekening.