Chelsea verrassend onderuit bij Newcastle

2 november 2013, 15:37   Bijgewerkt: 2 november 2013, 15:43

Chelsea heeft zaterdagmiddag een verrassend nederlaag geleden op bezoek bij Newcastle United. Twee Fransozen bezegelden het lot van de ploeg van trainer José Mourinho: 2-0.

Gouffran maakte in de 68e minuut de openingstreffer. De Franse middenvelder werkte een vrije trap van landgenoot Cabaye tegen de touwen. Kort voor tijd verdubbelde een andere Fransman, aanvaller Rémy, zelfs de voorsprong. Zij bezorgden Chelsea de eerste nederlaag sinds 14 september, toen Everton met 1-0 te sterk was voor de Blues.

Vurnon Anita startte op de bank bij Newcastle, maar verving na rust oud Twente-speler Tioté. De voormalig Ajacied verzorgde de assist bij de 2-0. Tim Krul verdedigde het doel van de Magpies en deed dat met succes.