Gretig RKC dendert in één helft over NAC heen

Gretig RKC dendert in één helft over NAC heen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 november 2013 – RKC heeft vrijdagavond een simpele, maar belangrijke overwinning geboekt. In Waalwijk werd het uiteindelijk 3-0 tegen een opvallend zwak NAC Breda. Met een fenomenale Evander Sno, die verrassend in de basis van RKC begon, was het op voorhand al een speciale avond. De avond werd voor het eigen publiek alleen maar mooier door de prestatie van de hekkensluiter.

Zoals NAC vorig weekeinde Go Ahead Eagles (5-0) verpletterde in eigen huis, zo vurig en gretig begon RKC in eigen huis tegen NAC. Meteen na het eerste fluitsignaal denderde de Waalwijkse trein over een uiterst zwakke tegenstander heen. Binnen dertig minuten stond er al ‘3-0’ op het scorebord. Een verrassing voor de Teletekstkijkers, maar niet voor de aanwezige supporters.

De verschillen waren namelijk enorm. RKC begon ijzersterk en NAC werd continu achteruitgedrukt. Kenny van Hoevelen kopte uit een vrije trap al na acht minuten de 1-0 binnen. De thuisploeg kreeg groen licht en rook bloed, terwijl het leek alsof de spelers van NAC donderdagavond het nachtleven van Breda op z’n kop hadden gezet. Een paar minuten later wees scheidsrechter Kevin Blom naar de stip: Robert Braber werd vlak voor het doel overduidelijk vastgehouden. Aanvoerder Sander Duits bewees weer eens dé specialist bij RKC te zijn en pegelde de bal loeihard tegen de touwen. Net binnen het halfuur maakte uitgerekend NAC’er Sepp De Roover het Waalwijkse feest helemaal compleet via een eigen goal. Ruststand: 3-0.

In de pauze was er ongetwijfeld een donderspeech nodig van trainer Nebosja Gudelj om ervoor te zorgen dat NAC niet op een lachwekkende manier werd verpletterd in Waalwijk. De bezoekers kwamen wat feller uit de kleedkamer, maar creëerden, op een poging van invaller Stipe Perica na, nauwelijks gevaar. RKC groepeerde zich en ging weer op zoek naar een traffer. Na een kwartier ontving het opnieuw een open kans om te scoren: verse wissel Kenny van der Weg duwde Romeo Castelen in de rug en zag de bui al hangen. Maar hij kon opgelucht ademhalen toen Jean-David Beauguel (Duits gunde het zijn ploeggenoot) zwak inschoot en Jelle ten Rouwelaar kon redden.

Het werd meteen duidelijk dat RKC niet opnieuw kon vlammen, zeker na een onnodige

en oliedomme tweede gele kaart voor Van Hoevelen, de man van de 1-0. Coach Erwin Koeman voelde zich na zeventig minuten genoodzaakt Castelen eraf te halen en zijn ploeg de resterende tijd te laten inzakken. NAC kreeg meer ruimte, maar creëerde vrijwel niets. Invaller Anouar Hadouir typeerde met zijn belabberde vrije trap de avond van de bezoekers. Het hoogtepunt kwam gelukkig nog in de slotfase: Evander Sno, die drie jaar geleden nog een hartstilstand kreeg in het shirt van Jong Ajax, verliet het veld onder een daverend applaus. Wat kan voetbal toch mooi zijn.

Reacties

gerelateerd