Gretig RKC dendert in één helft over NAC heen

1 november 2013, 22:00   Bijgewerkt: 1 november 2013, 22:05

RKC heeft vrijdagavond een simpele, maar belangrijke overwinning geboekt. In Waalwijk werd het uiteindelijk 3-0 tegen een opvallend zwak NAC Breda. Met een fenomenale Evander Sno, die verrassend in de basis van RKC begon, was het op voorhand al een speciale avond. De avond werd voor het eigen publiek alleen maar mooier door de prestatie van de hekkensluiter.

Zoals NAC vorig weekeinde Go Ahead Eagles (5-0) verpletterde in eigen huis, zo vurig en gretig begon RKC in eigen huis tegen NAC. Meteen na het eerste fluitsignaal denderde de Waalwijkse trein over een uiterst zwakke tegenstander heen. Binnen dertig minuten stond er al ‘3-0’ op het scorebord. Een verrassing voor de Teletekstkijkers, maar niet voor de aanwezige supporters.

In de pauze was er ongetwijfeld een donderspeech nodig van trainer Nebosja Gudelj om ervoor te zorgen dat NAC niet op een lachwekkende manier werd verpletterd in Waalwijk. De bezoekers kwamen wat feller uit de kleedkamer, maar creëerden, op een poging van invaller Stipe Perica na, nauwelijks gevaar. RKC groepeerde zich en ging weer op zoek naar een traffer. Na een kwartier ontving het opnieuw een open kans om te scoren: verse wissel Kenny van der Weg duwde Romeo Castelen in de rug en zag de bui al hangen. Maar hij kon opgelucht ademhalen toen Jean-David Beauguel (Duits gunde het zijn ploeggenoot) zwak inschoot en Jelle ten Rouwelaar kon redden.

Het werd meteen duidelijk dat RKC niet opnieuw kon vlammen, zeker na een onnodige {image[291983][right-half][]}en oliedomme tweede gele kaart voor Van Hoevelen, de man van de 1-0. Coach Erwin Koeman voelde zich na zeventig minuten genoodzaakt Castelen eraf te halen en zijn ploeg de resterende tijd te laten inzakken. NAC kreeg meer ruimte, maar creëerde vrijwel niets. Invaller Anouar Hadouir typeerde met zijn belabberde vrije trap de avond van de bezoekers. Het hoogtepunt kwam gelukkig nog in de slotfase: Evander Sno, die drie jaar geleden nog een hartstilstand kreeg in het shirt van Jong Ajax, verliet het veld onder een daverend applaus. Wat kan voetbal toch mooi zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen