Opgebloeide Ortiz wil slagen bij AZ en naar Spanje

Opgebloeide Ortiz wil slagen bij AZ en naar Spanje

1 november 2013 – Vorige week werd bekend dat AZ het contract van Celso Ortiz graag wil verlengen. De Paraguayaanse middenvelder van de Alkmaarders speelde vaak een anonieme rol bij zijn club, maar bloeide de afgelopen tijd behoorlijk op, waardoor AZ snel om tafel wil met de 24-jarige middenvelder.

Gertjan Verbeek, die werd ontslagen als trainer van AZ, was al positief over Ortiz: "Celso is een jongen die zeker op trainingen gemakkelijk het niveau aan kan". Zijn opvolger Dick Advocaat is eveneens zeer tevreden over de Paraguayaan, wat ook tot uitdrukking komt in het veelvuldig opnemen van Ortiz in de startformatie van AZ.

Ortiz, die lange tijd uit de roulatie is geweest vanwege een knieblessure, voelt zich naar eigen zeggen heel goed: "Het gaat weer uitstekend met me. Ik ben fit en krijg van Advocaat volop kansen en vertrouwen. Hij kent me nog van zijn vorige periode bij AZ. Vanaf het eerste moment dat ik hem weer zag, zei hij: 'Celso, ik vind je een geweldige speler. Als je gewoon naar je kunnen speelt, kan ik niet om je heen'. Dat was al een uitgebreider gesprek dan ik ooit met Verbeek heb gehad", zo stelt Ortiz op het digitale thuis van de Alkmaarders.

De controlerende middenvelder is positief over een langer verblijf in Alkmaar: "Misschien teken ik binnenkort wel een nieuw contract bij AZ. De club en de directie zijn altijd goed geweest voor mij en mijn familie. Ik hou van mijn leven hier. Het enige probleem was dat ik zo weinig speelde. Dat is verleden tijd. Earnest Stewart heeft me al benaderd voor een nieuw contract. Dat zie ik zeker zitten. Ik wil bij AZ blijven."

Desalniettemin wil Ortiz op een zeker moment de stap naar Spanje maken: "De komende twee jaar wil ik vaste basisspeler zijn bij AZ. Daarna wil ik naar de Primera Division. Het heeft even geduurd, maar ik wil Europa nu laten zien wie Celso Ortiz daadwerkelijk is."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 juli 2020

  2. donderdag 2 juli 2020