ManCity en Spurs moeten diep gaan in beker

30 oktober 2013, 23:45   Bijgewerkt: 31 oktober 2013, 00:04

Manchester City en Tottenham Hotspur hebben zich woensdag moeizaam geplaatst voor de kwartfinales van de Engelse League Cup. Manchester City won op bezoek bij Newcastle United na verlenging (0-2), Tottenham Hotspur had voor eigen publiek strafschoppen nodig tegen Hull City (2-2, 8-7).

Newcastle United, met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis, hield Manchester City in de reguliere speeltijd op 0-0. In de verlenging moesten The Magpies op het eigen St. James' Park alsnog buigen voor The Citizens. Alvaro Negredo en Edin Dzeko leidden Manchester City in de eerste helft naar de kwartfinales.

Tottenham Hotspur en Hull City stonden na negentig minuten op 1-1 in Londen. Gylfi Sigurdsson zette The Spurs na een kwartier spelen op voorsprong, door een eigen goal van Brad Friedel werd het in de 53ste minuut weer gelijk.

Hull City dacht in de verlenging te kunnen stunten nadat Paul McShane in de 99ste minuut voor de 1-2 had gezorgd, maar Tottenham Hotspur sleepte door toedoen van Harry Kane, die scoorde in de 108ste minuut, een penaltyreeks uit het vuur. Daarin groeide Friedel uit tot de held van de thuisclub. De Amerikaan keerde de strafschop van Ahmed Elmohamady, waardoor zijn club met 10-9 (2-2, 8-7) won.