Mertens goud waard tegen Fiorentina, Milan morst

30 oktober 2013, 22:42   Bijgewerkt: 31 oktober 2013, 08:43

Met zijn eerste doelpunt in de Serie A is Dries Mertens woensdag matchwinner geworden bij Napoli. De Belgische oud-PSV'er tekende in de lastige uitwedstrijd bij Fiorentina voor het winnende doelpunt: 1-2. Ondertussen leed AC Milan opnieuw puntenverlies. Thuis tegen Lazio speelden i Rossoneri met 1-1 gelijk.

Van de eerdere ontmoetingen met Napoli in de Serie A won Fiorentina er vijftig en daarmee vormen i Azzurri op papier de favoriete tegenstander van La Viola. Met dat gegeven in het achterhoofd ging de thuisclub aanvallend van start, maar het wist het vele balbezit niet om te zetten in grote kansen. Laat staan in doelpunten.

Dat lukte Napoli aan de andere kant wel. Jose Maria Callejon zorgde in de twaalfde minuut met een mooie uithaal, na een zeldzame uitbraak, voor de 0-1. Desondanks veranderde het spelbeeld niet; het spel concentreerde zich hoofdzakelijk op de helft van Napoli. In de 28ste minuut werd Fiorentina beloond voor de getoonde strijdlust. Giuseppe Rossi benutte een strafschop, toegekend voor het duwen van Savic.

Direct daarna was Fiorentina dicht bij de 2-1, maar een schot van Juan Cuadrado belandde op de paal. Een dure misser, want in de 36ste minuut vond Napoli wel het net en toonde zich daarmee zeer effectief. Dries Mertens was de gevierde man. De Belgische oud-PSV'er is de laatste weken al uitstekend op dreef in Napels, maar onderstreepte dat nog niet met een doelpunt. In Florence bracht hij daar verandering in. Met een solo legde hij twee Fiorentina-verdedigers in de luren en scoorde.

Vol overgave ging Fiorentina opnieuw op jacht naar de gelijkmaker, maar deze bleef uit. De Toscanen probeerden een tweede strafschop te versieren, maar de arbiter gaf daarentegen Rossi en Cuadrado geel voor simuleren. Daarvoor kreeg de laatste in blessuretijd zelfs zijn tweede gele kaart, maar toen was er wel degelijk sprake van contact. Door de rode kaart van Cuadrado eindigden beide clubs met tien man. Een kwartier eerder had Christian Maggio al zijn tweede gele kaart ontvangen.

AC Milan verloor zondag pijnlijk bij Parma (3-2) en heeft die kater thuis tegen Lazio niet kunnen wegspoelen: 1-1. Kaka zette de formatie van de geplaagde coach Massimiliano Allegri in de 54ste minuut wel op voorsprong, op aangeven van Mario Balotelli, maar Michaël Ciani herstelde ruim een kwartier later de balans. De Franse verdediger bracht Lazio op een pass van Antonio Candreva op gelijke hoogte.

Landskampioen Juventus had een makkelijke avond. La Vecchia Signora vloerde Catania thuis met 4-0, door doelpunten van Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Carlos Tevez en Leonardo Bonucci. Juventus houdt daardoor gelijke tred met Napoli. Beide clubs staan tweede in de Serie A, met 25 punten uit tien wedstrijden. Ze hebben twee punten minder dan koploper AS Roma, dat donderdag nog Chievo ontvangt.

AC Milan staat na het puntenverlies tiende met twaalf punten. Zaterdag krijgt de werkgever van Nigel de Jong en Urby Emanuelson visite van subtopper Fiorentina. Als het dan weer misgaat, lijken de dagen van Allegri in San Siro wel geteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen