Rentree Narsingh lichtpuntje PSV in donkere dagen

31 oktober 2013, 07:00   Bijgewerkt: 31 oktober 2013, 09:32

Maanden had hij uitgekeken naar deze avond. In de periode dat hij keihard werkte aan zijn herstel, droomde Luciano Narsingh van een terugkeer op de veld en stiekem ook een beetje van het WK in Brazilië. Zijn rentree bij PSV werd echter niet het feest waar hij op gehoopt had. In het Philips Stadion verloren de Eindhovenaren, met Narsingh in de basis, met 1-3 van Roda JC. "De bekroning ontbreekt zo een beetje."

Wie tien maanden aan zijn herstel werkt en kampt met een nukkige knie, ziet vanzelf in hoe betrekkelijk een voetbalwedstrijd is. Winnen of verliezen is belangrijk, maar veel belangrijker is om weer gezond of fit te zijn. Narsingh weet er sinds dit jaar alles van. Hij liep in de laatste wedstrijd van 2012, uit bij NAC Breda, een gescheurde kruisband op. Zonder dat hij dat zelf wist, overigens. “In de wedstrijd kreeg ik een trap, maar ik kon gewoon verder. Heb daarna zelfs nog gescoord. Een dag later werd de knie dik, maar aan een gescheurde kruisband dacht ik geen moment”, vertelt hij tegen onder meer FCUpdate.nl.

Narsingh moest onder het mes, hij kreeg een nieuwe kruisband aangemeten. Normaal gesproken wordt er dan een stukje hamstringpees weggehaald, die als nieuwe kruisband in de knie gezet wordt. Bij Narsingh gebeurde dat echter niet. “Omdat ik explosief ben, en veel gebruik maak van mijn hamstrings, hebben de artsen er voor gekozen om mijn hamstring intact te laten en een stukje kniepees te pakken. Het gevolg daarvan was wel dat ik wat langer nodig had om te herstellen.”

Tegen Roda JC, bij zijn rentree in het eerste, bewees Narsingh woensdag dat hij het voetballen nog altijd niet verleerd is. Met name in de eerste twintig minuten ging er behoorlijk wat gevaar uit van de snelle aanvaller. “Wat ik nu nodig heb, is wedstrijdritme. Mijn snelheid, actie en voorzet verleer ik niet, dat weet ik zeker. Door wedstrijden te spelen, kan ik weer op mijn oude niveau komen.”

Fit blijven, dat is voor Narsingh even belangrijker dan winnen of verliezen. Al is de aanvaller wel ziek van de pijnlijke bekernederlaag tegen Roda JC. “Ja, ik sta hier wel met een dubbel gevoel. Want ik ben heel blij dat ik mijn rentree gemaakt heb, maar baal van de nederlaag. De bekroning van mijn rentree, mijn avond, ontbreekt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen