Wenger blijft kalm na tweede thuisnederlaag op rij

30 oktober 2013, 08:39

Eén prijs kan Arsenal dit seizoen al vergeten. In de vierde ronde van de League Cup verloor de ploeg uit Londen, de koploper van de Premier League, dinsdag op eigen veld van stadgenoot Chelsea (0-2). Het was het tweede verlies voor eigen publiek op rij, na de 1-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund in de Champions League.

Die twee nederlagen baren coach Arsene Wenger geen zorgen. "Laten we niet te snel conclusies trekken. Toen we onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen verloren van Aston Villa, riep iedereen dat we zouden degraderen. Inmiddels staan we er goed voor, sinds januari hebben we grote stappen gezet in onze ontwikkeling. Natuurlijk zijn nederlagen zuur, maar het is duidelijk wat er mis ging. Daar gaan we aan werken."

Tegen Chelsea koos Wenger er voor om een diverse vaste krachten aan de kant te houden, mede omdat komend weekend de competitietopper tegen Liverpool op het programma staat. Van die beslissing heeft hij geen spijt. "Je kan niet iedere wedstrijd met dezelfde elf spelen, op een bepaald moment moet je een beetje doordraaien. Nu is het zaak om komend weekend, tegen Liverpool, een reactie te tonen. We staan er goed voor in de competitie, maar het is cruciaal om ook topwedstrijden te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen