Met welke elf spelers win je wél in de Eredivisie?

29 oktober 2013, 12:30

Een wedstrijd winnen, het lijkt dit seizoen in de Eredivisie moeilijker dan ooit. Geen enkele club slaagt er in om constant te presteren. Het ene elftal mist scorend vermogen, de ander creativiteit, een derde heeft te weinig 'klootzakken', bij weer een ander is de defensie een gatenkaas en dan zijn er ook nog teams die routine missen. Aan iedere ploeg ontbreekt, kortom, wel iets en met dat gegeven is FCUpdate.nl aan de slag gegaan. Welke elf eredivisiespelers vormen het ideale elftal?

Bij de samenstelling van onderstaand team hebben we alle factoren die de afgelopen weken door trainers in de Eredivisie genoemd zijn als reden voor de mindere prestaties, in het team gestopt. Het resultaat: een mix van jeugd en routine, een middenveld met 'klootzakken' en creativiteit, scorende aanvallers, spelers met karakter, een sterke persoonlijkheid en solide verdedigers. Wij presenteren: het team dat volgens ons wél zijn wedstrijdjes zou kunnen winnen in deze Eredivisie.

Doel

Verdediging

Ook voor de zijkanten kijken we vooral naar spelers die met hun team weinig doelpunten tegen gekregen hebben in deze competitie. Jeugdinternational Lucas Bijker van SC Cambuur krijgt een plekje op links. Hij kreeg met de promovendus pas twaalf doelpunten tegen, niet eens de helft van het aantal tegendoelpunten van concurrenten als ADO (25), Go Ahead (28), NEC (30) en RKC (24). Cambuur moet dus vertegenwoordigd zijn in onze defensie, maar met de jonge Bijker kiezen we aan de andere kant voor wat routine. Oranje-international Daryl Janmaat dus maar.

Middenveld

Aanval

De flanken in ons team worden bezet door twee complete aanvallers, Dusan Tadic en Lucas Piazón. Tadic kan openingen creëren, heeft scorend vermogen, ervaring in de Eredivisie en een geweldige trap, Piazón is door Roman Abramovic naar Nederland gestuurd om Vitesse kampioen te maken. De jongere versie van Kaka heeft nu al zijn visitekaartje afgegeven en kan wel eens uitgroeien tot dé smaakmaker van dit seizoen. In ons team kan de makkelijk scorende Braziliaan dus niet ontbreken.

Samenvatting

Voor ons team zochten we niet specifiek naar de beste spelers van de competitie, vooral naar een mix van verschillende eigenschappen. Iedere ploeg in het huidige linkerrijtje van de Eredivisie mist namelijk wel iets, de één iets anders dan de ander. Uiteindelijk zijn wij, in onze zoektocht naar een ideale mix, uitgekomen bij elf spelers van tien verschillende club, ieder met zijn eigen kwaliteiten.

Het team van FCUpdate.nl: Jasper Cillessen (Ajax), Lucas Bijker (SC Cambuur), Rasmus Bengtsson (FC Twente), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Victor Pálsson (NEC), Mateusz Klich (PEC Zwolle), Maarten Martens (AZ), Dusan Tadic (FC Twente), Mike van Duinen (ADO Den Haag) en Lucas Piazón (Vitesse).

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen